Gourmetlucht voorkomen en verwijderen

dinsdag 13 december 2016

Gourmetlucht voorkomen en verwijderen

Gourmetlucht voorkomen en verwijderen

De feestdagen staan weer voor de deur en traditiegetrouw gaat een groot deel van Nederland weer gezellig met Kerst of met Oud & Nieuw gourmetten. Maar ja, die lucht hangt de volgende dag nog in je huis en dat is nu net niet zo leuk, en voor velen een reden om toch maar niet te gaan gourmetten.

En dat is jammer, want gourmetten is natuurlijk lekker en heel gezellig en aan die vieze luchtjes is gelukkig wel wat te doen. :-D

Op internet vind je tal van tips om die vervelende gourmetlucht tegen te gaan, maar let op! Sommige van deze tips zijn echt niet goed voor jou en je huisdieren! Zoals de tip om wasverzachter in een pannetje op het fornuis te verwarmen, dit veroorzaakt giftige dampen!!! Je gaat er niet direct dood van, maar gezond is het zeker niet.

Het beste kun je zorgen dat de afzuigkap aanstaat, en je goed ventileert, dit laatste kan wat lastig zijn, omdat wanneer het buiten koud is, het niet echt lekker is om een raampje open te zetten, maar een klein bovenraampje open is echt aan te raden.

Verder gebruik ik zelf altijd natuurazijn, dit is echt mijn GO TO huishoudproduct, en het kost ook nog eens bijzonder weinig, bij de Lidl kost een fles van anderhalve liter ongeveer 55 eurocent.

Ik gebruik natuurazijn altijd als wasverzachter, gewoon een flinke scheut per wasbeurt in het vakje van de wasverzachter, de geurt verdwijnt tijdens het wassen en de kleding wordt heerlijk zacht.

Ook gebruik ik om de neus- en pootafdrukken van onze katten van het raam te wassen een mengsel van één deel water en één deel natuurazijn in een spuitflacon.

Maar om terug te komen op het natuurazijn en de gourmetluchtjes,

Laat tijdens het gourmetten een pan met een gelijk deel water en een gelijk deel natuurazijn op een laag vuurtje pruttelen, dit helpt de geurtjes al direct te neutraliseren.

Kijk af en toe wel even of de pan niet droog kookt!

Drenk na het gourmetten een spons in het natuurazijn en leg het sponsje op een schoteltje. Laat het schoteltje vervolgens de hele avond en nacht staan.

Het sponsje zal een groot deel van de gourmetlucht absorberen.

Fijne Feestdagen!

Juffrouw Zwabber

Lees voor het gebruik van onze tips altijd even de Disclaimer

Ik ben juffrouw Zwabber, gescheiden en moeder van een stel vrolijke tieners, bijna twee jaar geleden liep ik tegen mijn nieuwe liefde aan en daardoor heb ik nu ook twee bonus-pubers.

Ik ben al bijna 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch 

Daarom geef ik via Facebook en mijn website schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes
JZ

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, het klinkt zo cliché, maar niets is minder waar!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Gourmetlucht voorkomen en verwijderen"

Gourmetlucht voorkomen en verwijderen

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op dinsdag 13 december 2016 - 5864x gelezen

Categorie: Lekker eten
Tags: , , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Zelf badkamerreiniger maken Zelf badkamerreiniger maken

Zelf je eigen badkamerspray maken met maar twee ingrediënten.

Azijn als wasverzachter Azijn als wasverzachter

Koop geen dure wasverzachters!

Spotcleaning – Neusjes en pootjes op je ramen Spotcleaning – Neusjes en pootjes op je ramen

Verwijder eenvoudig de vlekjes, zonder het hele raam te lappen.

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.