Handige tips voor de was

dinsdag 20 december 2016

Tips voor de was

Tips voor de was

De was is zo’n terugkerend dingetje wat je soms echt kan opbreken, maar zoals met alles in het huishouden geldt ook voor de was, zorg voor een goed bij jouw passende routine, zodat de was misschien niet leuker, maar wel beter vol te houden wordt.

Zelf draai ik elke dag minstens één was, van begin tot eind, dus van sorteren tot droog en opgevouwen of opgehangen in de kast.

Was je kleding altijd binnenstebuiten, op deze manier voorkom je voor een groot deel dat je kleding gaat pillen of dat die mooie opdruk slijt of tijdens het wassen aan elkaar gaat plakken.

Leg bij je wasmachine een whiteboardstift neer, dit klinkt wellicht gek een stift? Maar soms zijn we zó druk en gooien we de lading schone was zo vanuit de wasmachine in de droger en dan blijkt dat net dat ene nieuwe truitje ook de droger in gegaan is. Schrijf daarom met een uitveegbare whiteboardstift op het deurtje of de bovenzijde van de droger, wanneer je kleding gaat wassen die absoluut niet in de droger zoiets van: Denk aan het truitje! Zo help je jezelf herinneren en maak je door de drukte geen fouten.

Om je was extra zacht uit de droger te krijgen is er een heel simpel trucje, plaats een tennisbal bij de was in de droger, door het gestuiter van de bal wordt je was tijdens het droogdraaien extra lekker zacht!

Ik gebruik tegenwoordig waspods, ideaal vind ik ze, maar eerder maakte ik altijd zelf mijn eigen wasmiddel voor de fijne en bonte was, dit wasmiddel maakte ik met die heerlijke ouderwetse Sunlightzeep. Voor de witte was gebruik ik twee eetlepels Dato waspoeder.

Als wasverzachter bij mijn huisgemaakte wasmiddel gebruik ik altijd natuurazijn, gewoon een flinke scheut in het vakje van de wasverzachter. Je hoeft niet bang te zijn dat je was nu enorm gaat stinken, de azijn geur verdwijnt tijdens het wassen.

Gebruik wel natuurazijn (waar je bijv sla mee aanmaakt) en GEEN schoonmaakazijn, want schoonmaakazijn tast de rubbers van je wasmachine aan!

Natuurazijn kun je ook gebruiken om kleding wat niet zo heel erg lekker ruikt (oud zweet) in te laten weken. Plaats het kledingstuk in een emmer en giet hier natuurazijn overheen, zorg dat het kledingstuk goed doordrenkt is en laat het nu een aantal uren goed intrekken, daarna kun je het kledingstuk uitwringen en wassen zoals je gewend bent. Natuurazijn neutraliseert nare luchtjes, denk maar aan mijn gourmetluchtjes tip!

Natuurazijn heeft nog een voordeel, het reinigt ook gelijk je machine!

En mijn laatste tip is, zet een mand of doos in je washoek neer, waar je kleding instopt die je nooit draagt of die de kinderen bijvoorbeeld te klein geworden zijn. Zodra de mand vol is kun je de kleding bijvoorbeeld doneren aan het Leger des Heils.

Juffrouw Zwabber

Ik ben juffrouw Zwabber, gescheiden en moeder van een stel vrolijke tieners, bijna twee jaar geleden liep ik tegen mijn nieuwe liefde aan en daardoor heb ik nu ook twee bonus-pubers.

Ik ben al bijna 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch 

Daarom geef ik via Facebook en mijn website schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes
JZ

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, het klinkt zo cliché, maar niets is minder waar!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Handige tips voor de was"

Tips voor de was

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op dinsdag 20 december 2016 - 943x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags: , , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Azijn als wasverzachter Azijn als wasverzachter

Koop geen dure wasverzachters!

4 Tips voor een goede start van de dag 4 Tips voor een goede start van de dag

Maak de ochtend stressvrij door het volgen van deze simpele tips.

Gourmetlucht voorkomen en verwijderen Gourmetlucht voorkomen en verwijderen

Voorkom en verwijder heel eenvoudig vieze gourmetluchtjes.

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.