Dave Ramsey’s Spaartip

donderdag 23 januari 2020

Dave Ramsey’s Enveloppen Systeem

Dave Ramsey’s Enveloppen Systeem

Op de website van Dave Ramsey staat het volgende geschreven

Het enveloppensysteem is een manier om precies bij te houden hoeveel geld u per maand in elke budgetcategorie hebt door uw geld in enveloppen te bewaren. Aan het einde van de maand kun je zien hoeveel geld er nog over is door snel een kijkje in je envelop te nemen. Hoe gemakkelijk is dat?
Als je constant overboord gaat in een bepaalde categorie (hallo, eten!), “Verzilver dan” het bedrag dat je hebt begroot en houd je eraan! Het enveloppensysteem is een geweldig hulpmiddel om te voorkomen dat u te veel geld uitgeeft!

Nu zijn sommige dingen in Amerika soms wat anders geregeld dan in Nederland, In veel steden betaal je de huur bijvoorbeeld elke maand contant aan de verhuurder. En dan is een envelop maken voor de huur een ideaal spaarsysteem.

Maar ook hier in Nederland kun je heel goed gebruik maken van dit spaarsysteem, ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en het “Juffrouw Zwabber” Enveloppen systeem werkt echt ;-)

Het enveloppen systeem

Elk jaar maak ik enveloppen voor de verjaardagen van mijn (bonus)kinderen, mijn vriend, mijn ouders en mijn schoonmoeder.

Iedereen krijgt een eigen envelop, daar schrijf ik de volgende informatie op.

  • Naam
  • Datum verjaardag
  • Weeknummer
  • Eindbedrag

Elke week pin ik een vast bedrag voor de weekboodschappen, en het geld dat ik aan het eind van de week heb overgehouden verdeel ik over de enveloppen, waarbij ik natuurlijk goed oplet dat de eerste enveloppen ( ik heb ze op datum in de kast staan) natuurlijk het eerst gevuld zijn tot het eindbedrag. En telkens wanneer ik een bedrag in de envelop stop, schrijf ik dat bedrag op de envelop, zodat ik weet hoeveel ik nog moet sparen.

Ook maak ik enveloppen voor Kerstmis, onze vakantie en dingen die ik heel graag wil hebben, op mijn verlanglijstje staat nu bijvoorbeeld een Instant Pot. Ook op deze enveloppen schrijf ik de datum, weeknummer en eindbedrag.

De envelop voor de Instant Pot staat helemaal achteraan, want zo heel belangrijk is dit natuurlijk ook weer niet.

En wanneer één van de cadeau’s online gekocht wordt, gebruik ik het bedrag uit de envelop als huishoudgeld voor die week, ik pin dan het weekgeld minus het verjaardagsgeld, zodat ik nog steeds hetzelfde bedrag aan boodschappengeld heb en ik ook het gespaarde bedrag gebruik voor het cadeau.

Je kunt aan het Enveloppen systeem van Dave Ramsey dus echt je eigen draai geven. Wil je de kinderen met Sinterklaas of Kerstmis een mooi cadeau geven, begin dan in januari al met sparen, want zo kun je op een eenvoudige manier een leuk bedrag bij elkaar sprokkelen!

Juffrouw Zwabber

Lees voor het gebruik van mijn tips altijd even de disclaimer!

Ik ben Wies, 43 jaar en moeder van een zoon en een dochter, ik ben gescheiden, maar goede vrienden gebleven met mijn ex-man.

Wij zijn gewoon beter gescheiden dan getrouwd, hij is dan ook nog steeds de technische man achter juffrouwzwabber.nl.

Ik heb een nieuwe liefde gevonden en daardoor heb ik nu ook een bonusdochter en een bonuszoon.

Ik ben al ruim 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch. ;-)

Daarom geef ik hier op mijn website en via Facebook schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes

Wies

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Dave Ramsey’s Spaartip"

Dave Ramsey’s Enveloppen Systeem

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op donderdag 23 januari 2020 - 88x gelezen

Categorie: Budgettips
Tags: , , , , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 1 Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 1

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 1

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 3 Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 3

Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 3

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 5 Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 5

Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 5

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.