Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 5

donderdag 23 januari 2020

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 5

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 5

Baby Stap 5

De Baby Stappen 4, 5 en 6 neem je eigenlijk tegelijkertijd, sparen voor de toekomst.

Baby Stap 5 maken

Bij Baby Stap 5 ga je sparen voor de studiekosten van de kinderen, In Nederland hebben we het geluk dat wanneer je gaat studeren je studiefinanciering krijgt en studenten gratis gebruik mogen maken van het openbaar vervoer, Maar daar zit wel een maar aan, mocht je niet binnen tien jaar een diploma halen, dan wordt de studiefinanciering en de gemaakte reiskosten omgezet in een lening. Let daar dus goed op!

Maar ook is het vaak zo dat de studiefinanciering niet toereikend is om de hele studie en mogelijke vervolgstudie’s te bekostigen. Daarom is het enorm verstandig om vanaf dat uw kind geboren is, te gaan sparen. Dat lijkt natuurlijk wat overdreven om al aan de studie van uw pasgeboren baby te denken, maar geloof mij, drie keer knipperen met de ogen en ze zijn 18 jaar oud. ;-)

Gelukkig krijgen wij in Nederland elke drie maanden, per kind, kinderbijslag, dit is een aanvulling van de overheid aan de ouders, in de kosten van het grootbrengen van de kinderen.

Dit geld kunt u gebruiken om een “nieuwe” fiets voor uw kind te kopen, of kleding, maar schrijft het Nibud: “U mag zelf kiezen waarvoor u de kinderbijslag gebruikt. U mag deze tegemoetkoming ook gebruiken voor andere uitgaven dan die voor uw kinderen. Bijvoorbeeld voor boodschappen, de energierekening of de gemeentelijke belasting. In uitzonderingsgevallen moet u aantonen dat u een bepaald bedrag uitgeeft aan het levensonderhoud van een kind.”

Het is dus niet zo, dat dit geld alleen te gebruiken is voor uw kinderen, u kunt een deel van dit geld bijvoorbeeld ook gebruiken om het noodfonds uit Baby Stap 1 te vullen. In principe is dit ook deels voor de kinderen, want als de wasmachine kapot gaat, kunt u de kleding van de kinderen ook niet meer wassen.

Maar om terug te komen op het sparen voor de studiekosten. Open wanneer uw kind geboren is een spaarrekening voor hem of haar, die u tenminste vastzet tot de 18e verjaardag, want vanaf dat moment stopt de kinderbijslag en gaat als uw kind gaat studeren de studiefinanciering in.

Stort waar mogelijk elk kwartaal €100,- van de kinderbijslag op deze spaarrekening, dit is €400,- per jaar X 18 jaar = € 7200,- Dat is als aanvulling op de studiefinciering een mooi bedrag.

En wellicht kunt u af en toe iets extra’s op de rekening storten en wat ook heel verstandig is is kinderen leren sparen, laat hen wanneer ze een bijbaantje krijgen een deel 25% tot 35% van hun loon overmaken op hun studie-rekening. Dit lijkt wellicht wat oneerlijk, maar hierdoor leren ze sparen en al van jongs af aan aan hun toekomst te denken.

Juffrouw Zwabber

Lees voor het gebruik van mijn tips altijd even de disclaimer!

Ik ben Wies, 43 jaar en moeder van een zoon en een dochter, ik ben gescheiden, maar goede vrienden gebleven met mijn ex-man.

Wij zijn gewoon beter gescheiden dan getrouwd, hij is dan ook nog steeds de technische man achter juffrouwzwabber.nl.

Ik heb een nieuwe liefde gevonden en daardoor heb ik nu ook een bonusdochter en een bonuszoon.

Ik ben al ruim 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch. ;-)

Daarom geef ik hier op mijn website en via Facebook schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes

Wies

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 5"

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 5

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op donderdag 23 januari 2020 - 27x gelezen

Categorie: Budgettips
Tags: , , , , , , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 4 Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 4

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 4

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 7 Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 7

Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 7

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 3 Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 3

Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 3

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.