Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 2

dinsdag 21 januari 2020

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 2

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 2

Baby Stap 2

Uiteraard heeft het opbouwen van het noodfonds bij Baby Stap 1 veel tijd en inspanning gekost, maar door Baby Stap 1 te volgen heb je al behoorlijk wat inzicht gekregen in jouw financiën, en zit het noodfonds nu op €1000,-  en wanneer bijvoorbeeld de wasmachine kapot gaat, hoef je geen geld te lenen of op afbetaling een nieuwe aan te schaffen.

Baby Stap 2 nemen

De volgende Baby Stap gaat over het afbetalen van de schulden, iedereen heeft wel eens geld geleend, misschien bij je ouders of een persoonlijke lening afgesloten bij de bank en de meeste van ons hebben een lening bij de studiefinanciering.

Dave Ramsey legt uit waarom het zo belangrijk is om ook je schulden versneld af te betalen, want zo zegt hij;  Hoe eerder je je schulden hebt afbetaald, hoe eerder je kunt gaan sparen voor de toekomst.

Bij het afbetalen van de schulden in Baby Stap 2 begin je met het afbetalen van de kleinste lening en werk je zo naar de grootste lening toe. Hij noemt deze manier van afbetalen het sneeuwbal effect. Je raakt gewend aan het afbetalen van de schulden en het geeft je een goed gevoel wanneer een schuld afbetaald is.

Maar was Baby Stap 1 zwaar, waarschijnlijk is Baby Stap 2 nog veel zwaarder om vol te houden, je zal in gesprek moeten gaan bij de kredietverstrekkers, om te vragen naar een uitstel van de aflossingen of een bepaald aflossingsplan. Wat er op neer komt is dat wanneer je deze gesprekken aangaat, je met een gedegen plan aan moet komen. Laat bijv. zien wat je al gedaan hebt in Baby Stap 1. Laat zien wat je maandelijks maximaal kunt missen.

Juffrouw Zwabber

Lees voor het gebruik van mijn tips altijd even de disclaimer!

Ik ben Wies, 43 jaar en moeder van een zoon en een dochter, ik ben gescheiden, maar goede vrienden gebleven met mijn ex-man.

Wij zijn gewoon beter gescheiden dan getrouwd, hij is dan ook nog steeds de technische man achter juffrouwzwabber.nl.

Ik heb een nieuwe liefde gevonden en daardoor heb ik nu ook een bonusdochter en een bonuszoon.

Ik ben al ruim 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch. ;-)

Daarom geef ik hier op mijn website en via Facebook schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes

Wies

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 2"

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 2

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op dinsdag 21 januari 2020 - 42x gelezen

Categorie: Budgettips
Tags: , , , , , , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 3 Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 3

Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 3

Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 7 Dave Ramsey’s 7 Baby Stappen – Baby Stap 7

Dave Ramsey – Baby Stappen – Baby Stap 7

Dave Ramsey’s 7 financiële Baby Stappen Dave Ramsey’s 7 financiële Baby Stappen

Dave Ramsey’s 7 financiële baby stappen

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.