Keukenapparatuur schoonmaken in één uur!

donderdag 13 oktober 2016

Keukenapparatuur schoonmaken in één uur!

Keukenapparatuur schoonmaken in één uur!

Je zult wel denken, waar komt ze nu weer mee aanzetten! Binnen één uur! Dat gaat nooit lukken!

Maar geloof me, dat lukt echt wel :-D Maar zorg dat je ook echt een uur de tijd hebt, om flink de armen uit de mouwen te steken en je zult zien, dat na dat ene uur, je oven, afwasmachine, magnetron en koelkast weer schoon zijn.

Voorbereiding

Zorg dat je je aanrecht en gootsteen leeg zijn, en je alle schoonmaakspullen bij elkaar hebt staan, natuurazijn, schrobborsteltje, oude tandenborstel, ovenreinigingspray, spuitflacon met een mengsels van water en allesreiniger, afwasmiddel, afwasborstel, glasreinger, theedoek, microvezeldoekjes, vaatdoekjes, keukenpapier en een vaatwasbestendige 500 ml. kan

Vul je gootsteen of afwasteiltje met een lekker warm afwassopje.

Oven

Wanneer je een zelfreinigende oven hebt, kun je nu dat programma laten draaien, maar omdat dat natuurlijk best een geurend werkje is, kun je dit toch het beste doen, nadat je de oven even snel met een vochtige vaatdoek (van het sopje) hebt afgenomen aan de binnenzijde, zodat er geen etensresten meer in de oven zitten, en vergeet niet om het raam open te zetten! Wanneer je deze optie niet op je oven hebt zitten of je wilt niet dat de boel zo gaat stinken, spray de binnenzijde en de rekjes in de oven en het deurtje dan in met een goede ovenreiniger, sluit het ovendeurtje en laat de reiniger zijn werk doen.

Magnetron

Haal de glazen plaat uit de magnetron en leg deze in het afwassopje. Spuit de binnenkant van de magnetron en de binnenzijde van het deurtje in. Sluit het deurtje en laat de allesreinger even goed intrekken.

Afwasmachine

Dit werkje moet je wel doen nadat je afwasmachine klaar is met het draaien van een vaatbeurt en je de schone vaat uit de vaatwasser hebt gehaald.

Verwijder de beide rekken, spuit de binnenkant in met de allesreiniger en neem deze daarna goed af met een vochtige vaatdoek (van het sopje)

Kijk het filter na en leeg deze wanneer er etensresten inzitten. Vul de kan met 500 ml natuurazijn en zet de gevulde kan op de bodem van de vaatwasser. Mocht de kan niet op de bodem passen i.v.m. de sproeiarm, dan je kun het onderste rek terug plaatsen en daar de kan in zetten.Laat de afwasmachine nu op het kortste programma draaien.

Koelkast

Kijk al het eten even na op tht-data en gooi weg wat over datum is of een tikkeltje vreemd ruikt.

Haal de rest nu ook allemaal uit de koelkast en zet dit op tafel of op het aanrecht.

Verwijder de planken en rekjes uit de koelkast, wanneer je glazen planken hebt kun je deze aan weerszijde inspuiten met de glasreiniger en daarna droogwrijven met de theedoek.

Spuit de binnenzijde van de koelkast in met de allesreiniger, ook de binnenzijde van de deur, sluit de deur en laat de allesreiniger even goed intrekken.

Mocht je geen glazen planken hebben, maar roosters oid, kun je deze samen met de rekjes uit de deur, afwassen in het afwassopje.

Droog alle afgewassen onderdelen van de koelkast af.

Afwerking

Was en droog de bodemplaat van de magnetron goed af. Neem de binnenzijde van de magnetron af met de droge microvezeldoek en plaats de bodemplaat terug in de koelkast

Boen de binnenzijde van de oven schoon met het schrobborsteltje, kleine hoekjes kun je schoonmaken met behulp van de oude tandenborstel, Zodra de oven is schoongeschrobd kun je deze afnemen met ene vochtige vaatdoek (van het sopje)

Neem de binnenzijde van de koelkast af en plaats alle plankjes en rekjes terug in de koelkast. Oh! En vergeet al het etenswaar niet terug te zetten.

Neem met een vochtige doek (van het sopje) de twee rekken van de vaatwasser af en was in het sopje het bestekmandje even af. Wanneer de vaatwasser klaar is verwijder je, de nu lege kan en plaatst de rekken en het bestekmandje weer terug in de afwasmachine.

Finishing touch

Je oven, magnetron, vaatwasser en koelkast zijn van binnen weer helemaal fris en fruitig. Al allerlaatste kun je nu de buitenzijde van je apparatuur even inspuiten met wat allesreinger en daarna droogwrijven met een droge vaatdoek, wanneer je RVS apparatuur hebt kun je voor een streeploos resultaat het beste een schone en droge microvezeldoek gebruiken.

Juffrouw Zwabber

Lees voor het gebruik van onze tips altijd even de Disclaimer

Ik ben juffrouw Zwabber, gescheiden en moeder van een stel vrolijke tieners, bijna twee jaar geleden liep ik tegen mijn nieuwe liefde aan en daardoor heb ik nu ook twee bonus-pubers.

Ik ben al bijna 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch 

Daarom geef ik via Facebook en mijn website schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes
JZ

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, het klinkt zo cliché, maar niets is minder waar!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Keukenapparatuur schoonmaken in één uur!"

Keukenapparatuur schoonmaken in één uur!

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op donderdag 13 oktober 2016 - 452x gelezen

Categorie: Keukentips
Tags:

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Oven Schoonmaken Oven Schoonmaken

Snel en eenvoudig je oven weer schoon, door deze handige tips!

Avondroutine – Opruimen en Schoonmaken Avondroutine – Opruimen en Schoonmaken

Elke avond een kort schoonmaak- en opruimrondje door je huis.

Wasdroger schoonmaken Wasdroger schoonmaken

Voor een optimale werking van de droger moet je het pluizenfilter goed schoonhouden!

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.