Microvezel afdruipmat

maandag 8 juni 2009

Een droog aanrecht

Een droog aanrecht

Een afdruipmat als onderzetter

Niets is vervelender tijdens de afwas dan een afdruiprek dat wegdrijft, het hele aanrecht en vaak ook de deurtjes van de onderste keukenkastjes worden nat.

Toen ik deze tip tien jaar geleden schreef, bestond de afdruipmat nog niet en gaf ik de tip om een metalen oven bakplaat (koekjesplaat) te gebruiken als onderzetter voor je afdruiprek, deze tip werkt natuurlijk nog steeds! Je afdruiprek drijft niet weg en al het water wordt opgevangen op de  metalen ovenplaat. na de afwas kun je deze ook afdrogen en je aanrecht is waarschijnlijk nog zo goed als helemaal droog.

Maar tegenwoordig verkopen ze in winkels met huishoudelijke artikelen, een stoffen, vaak microvezel afdruipmat, die je als onderzetter voor je afdruiprek kunt gebruiken, om zo de druppels in op te vangen en het afdruiprek drijft daardoor niet meer naar de rand van het aanrechtblad.

Of gebruik alleen de afdruipmat om zo de schone vaat op te laten drogen, dit is ideaal wanneer je maar een paar dingen hebt om af te wassen!

Nog een voordeel van deze mat is dat het zachte oppervlak geen krassen maakt op het aanrechtblad. De droogmat werkt als een spons en daarom handiger dan het neerleggen van een theedoek. En de afdruipmat kan zonder problemen gewassen worden in de wasmachine.

Lieve poetsgroetjes

JZ

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Microvezel afdruipmat"

Een droog aanrecht

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op maandag 8 juni 2009 - 693x gelezen

Categorie: Keukentips
Tags: , , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Vaatwasser Vaatwasser

De vaatwasser is je beste vriend in de keuken!

Reacties

Een Reactie op "Een droog aanrecht"

  1. aanrechtblad op dinsdag 4 januari 2011 om 21:14 uur

    hele goeie tip! ik heb al zo’n ovenblad… ja, in de oven;) wel een oven maar nog geen afwasmachine, maar met deze methode kan ik dat nog wel even uithouden. Dank u juffrouw zwabber!

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.