Keukengerei uitzoeken en netjes opbergen

donderdag 21 juli 2016

De keukenlades opruimen

De keukenlades opruimen

In deze tip laat ik zien hoe ik mijn keukenlades heb georganiseerd, en daardoor opgeruimd en netjes kan houden.

Eigenlijk zou je alles in een grote doos moeten kieperen en die doos een maand lang in de keuken laten staan, alles wat je in die maand niet gebruikt hebt, zou je in theorie weg kunnen doen, sommige dingen zoals een notenkraker of ijsschep natuurlijk niet, omdat dit gerei seizoensgebonden is.

Maar omdat dit een tikkie omslachtig is ;-) Is het misschien wel een goed idee, om la voor la leeg te halen, schoon te maken en zelf eens secuur te kijken naar wat je nu echt gebruikt en wat niet. sommige dingen zijn wellicht kapot die kun je weggooien, maar dingen die jezelf toch niet gebruikt en nog wel een ronde meekunnen, kun je naar de kringloopwinkel brengen.

In mijn lades, ligt nu echt alleen nog maar gerei dat ik ook daadwerkelijk gebruik.

Van links naar rechts

DE ROMMELLADE

De la waarin van alles ligt, elastiekjes, batterijen, boterhamzakjes, echt dingen die niets met elkaar te maken hebben. maar die je wel graag in de keuken bewaart. Om orde in mijn eigen rommellade te scheppen, heb ik bij de Action twee setjes met pastelkleurige keukenla-bakjes gekocht, deze bakjes zijn ideaal omdat ze flexibel zijn en dus her en der een beetje ingedrukt kunnen worden, zodat alles past. Door deze bakjes heb ik meer overzicht in de la en kan ik sneller iets terug vinden, zonder de hele la op zijn kop te zetten.

DE BESTEKLADE

Dé la in de keuken die door de dag heen het meest opgetrokken wordt. Ik heb voor mijn besteklade een uitschuifbare bestekbak gekocht en hier mijn bestek netjes in gesorteerd, Ik heb het bestek mijn opa en oma gekregen en daardoor dus dinermessen, -vorken en -lepels en ontbijtmessen, -vorken en -lepels. Ik heb de messen wel apart van elkaar gelegd en de grote en kleine vorken en lepels heb ik klein naar voren en groot naar achter, zo lijkt het netjes en pak je altijd het juiste formaat. Verder heb ik in deze lade, de kaasschaaf, schilmesjes, echt de spullen die je door de dag heen van gebruikt.

DE LADE MET KEUKENGEREI

In de lade onder mijn inbouw-gasplaat heb ik in een ruime bestekbak mijn keukengerei en opscheplepels (ook van het bestek van mijn opa en oma) gedaan. Ook bewaar ik in deze la, de lucifers en gasaansteker.

MIJN EXTRA KEUKENLADE

Deze vierde lade is echt een extraatje en de spulletjes die ik in deze lade bewaar, kunnen ook ergens anders bewaard worden, in mijn extra keukenlade liggen de kruiden op alfabet, al worden ze door drukte niet altijd op alfabet terug gelegd, maar dat is ook niet erg. Verder liggen mijn schorten en de pannenlappen die mijn oma gehaakt heeft in deze lade.

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Keukengerei uitzoeken en netjes opbergen"

De keukenlades opruimen

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op donderdag 21 juli 2016 - 766x gelezen

Categorie: Keukentips
Tags: , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Keukenkastjes Opruimen Keukenkastjes Opruimen

In een paar simpele stappen heb je je keukenkastjes weer opgeruimd!

60 dingen opruimen of weggooien in 60 dagen 60 dingen opruimen of weggooien in 60 dagen

Ruim 60 dagen lang elke dag iets op.

30 dingen opruimen in 30 dagen 30 dingen opruimen in 30 dagen

Opruimchallenge: Ruim een maand lang elke dag iets op.

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.