Mayonaise

donderdag 28 mei 2009

Mayonaise

Mayonaise

Wie had dat nou gedacht dat dezelfde mayonaise die je gebruikt bij een lekker bordje patat, ook voor huishoudelijke dingen te gebruiken was?

Mayonaise

Heb jij ook zo’n kleine artiest is huis die het ontzettend mooi vind om met waskrijtjes het behang of de salon tafel wat op te vrolijke. Doe een kleine klodder mayonaise op een schone en droge vaatdoek en wrijf de versierde plek goed in. Na een paar minuten wrijf je de nu gekleurde mayonaise er zo weer af.

Is jouw tiener ook een fervent skate-boarder, fietser of stunt-skeeler. Dan kan het voorkomen dat er wat teer van het asfalt op de spullen achter blijft na een val. Wrijf de plekken met teer in met een klodder mayonaise, na een paar minuten wrijf je met een schone en droge doek de teerplekken zo weer schoon!I

Ben je vergeten om jezelf of een van de kinderen in te smeren met zonnebrandcrème en nu loopt iedereen erbij als een kreeft met de bijbehorende pijn, smeer de aangedane huid dan in met een beetje mayonaise, het zal de pijn verlichten en het hydrateerd de huid (doe dit natuurlijk niet als jezelf of een van je kinderen allergisch is voor een van de bestanddelen van de mayonaise)

Na een warme dag kan het gebeuren dat je vingers zo zijn opgezet dat je je ringen niet meer af krijgt. Smeer je vinger en de vastzittende ring in met een beetje mayonaise en de ring glijdt bijna vanzelf van je vinger!

Heb je thuis ook een kleine sticker-maniak rondlopen, die het prachtig vind om overal stickers op te plakken, omdat dat nu eenmaal zooo mooi staat? Ook al loop je er de hele dag achteraan om de stickers weer te verwijderen helaas blijven er vaak van die plakkerige resten achter op de muren of het meubilair. Probeer als eerste zoveel mogelijk van de plakkerige resten te verwijderen, zonder het oppervlakte te beschadigen, vervolgens kun je met een schone en droge doek een dikke laag mayonaise aanbrengen, na een paar minuten wachten wrijf je de mayonaise en alle plakkerige resten zo weer van je spullen af.

Is een van je kinderen thuis gekomen met kauwgom in het haar, pak niet direct de schaar om het stuk kauwgom er uit te knippen en zodoende die stoere coupe ruïneren, maar smeer de plek goed in met een dikke klodder mayonaise, laat dit even zitten , daarna kun je de mayonaise en kauwgom zo uit het haar vegen. Was het haar daarna op de gebruikelijke manier en al het kauwgom leed is weer geleden! t

Hoofdluis! Alleen het woord is al genoeg om te gaan krabbelen aan ons hoofd. Komt je kind thuis met hoofdluis, dan hoef je echt niet die dure en chemische shampoo te gebruiken om de luizen van het hoofd van je kind te verwijderen, was ‘s avond voor het slapen gaan het haar van je kind gewoon met normale shampoo, daarna smeer je het haar volledig in met mayonaise en zet je je kind een douchemutsje op. De luizen zullen stikken door de dikke vette substantie. De volgende morgen kun je het haar van je kind gewoon wassen en alle luizen zullen verdwijnen. Verschoon wel voor en na het slapen gaan het beddengoed van uw kind!

Na al dat gemoeder, moet je natuurlijk even ontspannen. Doe een beetje mayonaise in een kommetje en leg je handen hier lekker in, je kunt je handen er volledig mee inwrijven. Doe dit alles voor ongeveer 5 minuten was daarna je handen goed schoon. De olie die in de mayonaise zit is erg hydraterend voor handen en nagels!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Mayonaise"

Mayonaise

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op donderdag 28 mei 2009 - 1407x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags: , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Wascokrijtjes Vlekken Wascokrijtjes Vlekken

Waskrijt op kleding, meubels of muren met deze tips heb je de vlekken er zo weer uit!

Hoe productieve moeders dingen doen! Hoe productieve moeders dingen doen!

Hoe doet die Supermam dat toch?

Haarschuifjes bewaren Haarschuifjes bewaren

Bewaar je haarschuifjes in een leeg Tic Tac doosje.

Reacties

Een Reactie op "Mayonaise"

  1. Annette op zondag 17 oktober 2010 om 8:59 uur

    Hoi,
    Super al die tips !
    Wat je niet met mayonaise kunt, ongelofelijk.
    Doei

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.