Magneetplekken met rommel voorkomen

donderdag 7 juli 2016

Magneetplekken met rommel voorkomen

Magneetplekken met rommel voorkomen

Je hebt vast ook wel één , twee of misschien wel meer van die plekken in huis, die langzaam aan gevuld worden met spulletjes, eerst is het een stapel reclamefolders, dan een brillenkoker erbij en de berg rommel wordt ongemerkt steeds groter.

In opruimland noemen we dit soort plekken, magneetplekken, ze ontstaan doordat je iets niet direct op zijn eigen plek opbergt. En rommel trekt rommel aan, iedereen in huis zal daar ongemerkt spul bij gaan leggen.

Niet expres, nee zeker niet! Het gebeurt gewoon.

Maar hoe kun je nu dit soort magneetplekken voorkomen? Ruim na gebruik, de spullen direct weer op de juiste plek op! Dat klinkt simpel, en dat is het ook! Wanneer je je spullen direct weer opruimt en niet “even” op het aanrecht of de eettafel legt, voorkom je magneetplekken.

Je zou het zelfs eens kunnen testen, leg een stapeltje reclamefolders en een paar elastiekjes op bijvoorbeeld de eettafel, je zult zien dat je huisgenoten hier hun spulletjes bij gaan leggen en binnen een paar dagen heeft jouw kleine stapeltje als een magneet allerlei andere spulletjes aangetrokken.

De manier om magneetplekken te voorkomen is om je aan gewoonte 8 van de 10 gewoontes om je huis schoon en opgeruimd te houden en om je ook aan de één keer aanraken regel te houden!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Magneetplekken met rommel voorkomen"

Magneetplekken met rommel voorkomen

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op donderdag 7 juli 2016 - 892x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags:

Suggesties van Juffrouw Zwabber

De als het nog geen 5 minuten tijd kost doe het dan direct regel De als het nog geen 5 minuten tijd kost doe het dan direct regel

Voorkom uitstelgedrag

De één keer aanraken regel De één keer aanraken regel

De truc om je huis opgeruimd te houden!

Declutter – 15 minuten per dag opruimen Declutter – 15 minuten per dag opruimen

Ruim elke dag 15 minuten op.

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.