Snelle ochtendroutine

zondag 2 oktober 2016

Juffrouw Zwabbers snelle ochtendroutine

Juffrouw Zwabbers snelle ochtendroutine

Diegene die mij al langer volgen weten vast al wel, dat ik gek ben op routines en dan met name mijn ochtend- en avondroutine om ons huis schoon en opgeruimd te houden.

Maar soms heb ik ‘s ochtend eigenlijk helemaal geen tijd om mijn ochtendroutine volledig af te werken, omdat ik ‘s ochtend al vroeg de deur uit moet, maar ik wil natuurlijk wel dat alles redelijk op orde is, wanneer ik de deur uit ga en nog belangrijker! Dat ik niet thuis kom in een rommelig huis.

Voor die dagen dat ik ‘s ochtend echt niet veel tijd heb, heb ik een aangepaste versie van mijn ochtendroutine. Sommige dingen doe ik bijvoorbeeld niet, of doe ik de avond van te voren al.

Zo maak ik dan ‘s avonds voor ik naar bed ga, het toilet beneden vast schoon en gebruiken wij de volgende ochtend allemaal het toilet in de badkamer. Dit lijkt wellicht wat extreem, maar voor de verbouwing in ons huis, hadden wij maar een toilet, dus die ene keer dat ik ‘s morgens vroeg de deur uit moet, en waarin wij toch ombeurten gebruik maken van de badkamer, het toilet boven delen, is helemaal niet zo erg. Er zijn meer huizen met maar een toilet. :-D

Zodra iedereen klaar is in de badkamer, spray ik met mijn plantenspuit gevuld met een mengsel van water en allesreiniger de toiletpot en de wastafel in en poets deze weer droog met een schone en droge microvezeldoek, Ik schrob terwijl ik het toilet even doorspoel de binnenzijde van de pot even goed schoon met de borstel en zet deze daarna klem tussen de pot en de bril, zodat de wc borstel kan uitlekken.

Ook de woonkamer ruim ik ‘s avond altijd even op, maar wanneer ik de volgende dag vroeg de deur uit moet, doe ik altijd even extra mijn best en neem ook alles even af met mijn swiffer duster.

En voor alles op mijn lijstje geldt, dat iedereen natuurlijk even meehelpt. Zo slaat iedereen zijn eigen beddengoed even open en opent zijn of haar slaapkamerraam.

Mijn snelle ochtendroutine

  • Bedden openslaan, ramen openen
  • Was uit de machine in de droger
  • Was uit de droger in een lege wasmand
  • Ontbijt uit de koelkast halen
  • Schooltassen inpakken met lunches, snacks en drinken
  • Ontbijten
  • Keuken opruimen en aanvegen
  • Wassen en aankleden
  • Bedden opmaken
  • Badkamer opruimen en schoonmaken

Zodra ik weer thuis ben, stop ik een was in de wasmachine en vouw ik de schone was uit de wasmand op, daarna berg ik de opgevouwen was op in de juiste kledingkasten.

Juffrouw Zwabber

Lees voor het gebruik van onze tips altijd even de Disclaimer

Ik ben juffrouw Zwabber, gescheiden en moeder van een stel vrolijke tieners, bijna twee jaar geleden liep ik tegen mijn nieuwe liefde aan en daardoor heb ik nu ook twee bonus-pubers.

Ik ben al bijna 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch 

Daarom geef ik via Facebook en mijn website schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes
JZ

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, het klinkt zo cliché, maar niets is minder waar!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Snelle ochtendroutine"

Juffrouw Zwabbers snelle ochtendroutine

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op zondag 2 oktober 2016 - 853x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags: , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Ochtendroutine – Opruimen en Schoonmaken Ochtendroutine – Opruimen en Schoonmaken

Elke ochtend een kort schoonmaak- en opruimrondje door je huis.

Juffrouw Zwabbers dagelijkse to do lijstje Juffrouw Zwabbers dagelijkse to do lijstje

Mijn dagelijkse opruim- en schoonmaaklijstje

Waarom je bed opmaken goed voor je is Waarom je bed opmaken goed voor je is

Je wordt er gelukkiger en productiever van!

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.