Schone lakendag

woensdag 12 oktober 2016

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Er wordt mij nog wel eens gevraagd hoe vaak je nu eigenlijk je bed hoort te verschonen?

Zelf verschoon ik elke week al ons beddengoed. En maandelijks draai ik de matrassen even om, onderkant wordt bovenkant en hoofdeinde wordt voeteneind, dit is wel even een heel werk, maar hierdoor voorkom je kuilen in je matras en verleng je de levensduur.

Onze bedden wemelen van de bacteriën en huisstofmijt, dit klinkt niet echt heel feestelijk natuurlijk,  maar tijdens onze slaap verliezen wij huidschilfers en ongeveer een halve liter vocht. Bacteriën en huismijt leven van onze huidschilfers en zweet. Dat is dan ook de reden dat je je bed ‘s morgens niet direct moet opmaken, maar eerst het beddengoed even moet openslaan en je slaapkamerraam openen zodat je bed even goed kan luchten.

Schone lakendag

Haal alle lakens van het bed af en open je raam, op deze manier kan het matras lekker luchten terwijl het beddengoed in de wasmachine zit. Laat de matrassen echt even luchten, dus haal niet direct een andere dekbedovertrek-set uit de kast, om je bed meteen te verschonen.

Stofzuig de matrassen heel grondig! Vlekken kun je eenvoudig verwijderen door een handwarm sopje van water en Sunlightzeep, maar let op, maak je matras niet te nat! Want dan ontstaat er schimmel in je matras.

Wanneer het droog is kun je de dekbedden (zonder overtrek) buiten hangen, of je kunt je de kale dekbedden uit het raam, of over de slaapkamer deur heen hangen.

De hoofdkussen kun je, in een vuilniszak een dag in de vriezer plaatsen, zodat alle bacteriën en huismijt gedood worden.

Huismijt en bacteriën hebben namelijk een enorme hekel aan kou, wat ook meteen de reden is dat je de molton’s, hoeslakens, kussenslopen en dekbedovertrekken tenminste op 60℃ moet wassen. Wanneer je het beddengoed op 30℃ wast, doodt je die kleine beestje helaas niet.

Je hoeft natuurlijk niet op één dag alle bedden te verschonen, je kunt het ook over de week verdelen, zeker wanneer je de matrassen ook omkeert is het natuurlijk heel prettig om niet alles op een dag te doen.

Niets (nou ja bijna niet ;-) ) fijner dan schone lakendag!

Juffrouw Zwabber

Lees voor het gebruik van onze tips altijd even de Disclaimer

Ik ben Wies, gescheiden en moeder van een stel vrolijke tieners, bijna twee jaar geleden liep ik tegen mijn nieuwe liefde aan en daardoor heb ik nu ook twee bonus-pubers.

Ik ben al bijna 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch 

Daarom geef ik via Facebook en mijn website schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes
JZ

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, het klinkt zo cliché, maar niets is minder waar!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Schone lakendag"

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op woensdag 12 oktober 2016 - 1054x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags: , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Tandenborstel reinigen met natuurazijn Tandenborstel reinigen met natuurazijn

De tandenborstels op natuurlijke wijze schoonmaken

Waarom je bed opmaken goed voor je is Waarom je bed opmaken goed voor je is

Je wordt er gelukkiger en productiever van!

Vloerbedekking & Vloerkleden Schoonmaken Vloerbedekking & Vloerkleden Schoonmaken

Vlekken voorkomen en verwijderen met deze tips!

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.