Schone lakendag

woensdag 12 oktober 2016

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Er wordt mij nog wel eens gevraagd hoe vaak je nu eigenlijk je bed hoort te verschonen?

Zelf verschoon ik elke week al ons beddengoed. En maandelijks draai ik de matrassen even om, onderkant wordt bovenkant en hoofdeinde wordt voeteneind, dit is wel even een heel werk, maar hierdoor voorkom je kuilen in je matras en verleng je de levensduur.

Onze bedden wemelen van de bacteriën en huisstofmijt, dit klinkt niet echt heel feestelijk natuurlijk,  maar tijdens onze slaap verliezen wij huidschilfers en ongeveer een halve liter vocht. Bacteriën en huismijt leven van onze huidschilfers en zweet. Dat is dan ook de reden dat je je bed ‘s morgens niet direct moet opmaken, maar eerst het beddengoed even moet openslaan en je slaapkamerraam openen zodat je bed even goed kan luchten.

Schone lakendag

Haal alle lakens van het bed af en open je raam, op deze manier kan het matras lekker luchten terwijl het beddengoed in de wasmachine zit. Laat de matrassen echt even luchten, dus haal niet direct een andere dekbedovertrekset uit de kast, om je bed meteen te verschonen.

Stofzuig de matrassen heel grondig! Vlekken kun je eenvoudig verwijderen door een handwarm sopje van water en Sunlightzeep, maar let op, maak je matras niet te nat! Want dan ontstaat er schimmel in je matras.

Wanneer het droog is kun je de dekbedden (zonder overtrek) buiten hangen, of je kunt je de kale dekbedden uit het raam, of over de slaapkamer deur heen hangen.

De hoofdkussen kun je, in een vuilniszak een dag in de vriezer plaatsen, zodat alle bacterien en huismijt gedood worden.

Huismijt en bacteriën hebben namelijk een enorme hekel aan kou, wat ook meteen de reden is dat je de molton’s, hoeslakens, kussenslopen en dekbedovertrekken tenminste op 60℃ moet wassen. Wanneer je het beddengoed op 30℃ wast, doodt je die kleine beestje helaas niet.

Je hoeft natuurlijk niet op één dag alle bedden te verschonen, je kunt het ook over de week verdelen, zeker wanneer je de matrassen ook omkeert is het natuurlijk heel prettig om niet alles op een dag te doen.

Niets (nou ja bijna niet ;-) ) fijner dan schone lakendag!

Social media

Ik zit ook op Facebook en geef daar bijna dagelijks, leuke en handige tips.
Like de pagina en mis nooit meer iets!

Ook kom je mij tegen op Instagram.

Wil je mij rechtstreeks een vraag stellen, dat kan natuurlijk ook! Mail me en ik zal proberen je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, maar houdt net als je huis, de vragen wel netjes!

Lieve Poetsgroetjes

Juffrouw Zwabber

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Schone lakendag"

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op woensdag 12 oktober 2016 - 1002x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags: , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Kaarsen afstoffen Kaarsen afstoffen

Laat je kaarsen weer schitteren!

Waarom je bed opmaken goed voor je is Waarom je bed opmaken goed voor je is

Je wordt er gelukkiger en productiever van!

De drie R’s De drie R’s

De drie R’s ouderwets? Of werken ze nog steeds?

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.