Hoe productieve moeders dingen doen!

maandag 3 oktober 2016

Hoe productieve moeders dingen doen!

Hoe productieve moeders dingen doen!

Je kent ze vast wel, van die Supermams, die moeders die er ‘s ochtend op het schoolplein al perfect uitzien, leuk kapsel, mooi opgemaakt en ook nog schone kleding dragen.

En wanneer jouw kind bij haar kind gaat spelen, ziet haar huis en haar tuin er tip top uit. Maar hoe doen deze moeders dat?

Wanneer je deze moeders eens gaat observeren, zullen je een aantal dingen direct opvallen, het zijn kleine dingetjes die deze productieve moeders allemaal met elkaar gemeen hebben.

Dingen productieve moeders doen of zeggen.

Ze zeggen NEE!

Wanneer mensen hen om hulp vragen zullen deze moeders eerder nee zeggen, of zich op school niet aanmelden om mee te helpen bij een activiteit. Niet omdat ze niet hulpvaardig zijn, maar omdat ze weten hoe hun schema voor de komende tijd er uit ziet en dat het domweg niet gaat lukken om op dit moment te helpen.

Ze maken gebruiken van de gekste uren om iets te doen.

Deze moeders staan vaak eerder op dan de rest van het gezin, en gaan als laatste naar bed.

Zij is een echt multitasktalent. Terwijl het avondeten staat te pruttelen op het fornuis, zal ze vast een begin maken met het opruimen van de keuken.

En ja daar is mijn favoriet!

Ze hebben routines voor alles wat ze doen

Doordat deze moeders zichzelf routines hebben aangeleerd weten ze extact wat er elke dag, wekelijks en maandelijks gedaan moet worden in en rondom het huis. Zo hebben deze moeders vaak een vaste ochtend- en avondroutine, een vaste dag waarop zij de weekboodschappen halen, hun huis schoonmaken en bijvoorbeeld helpen op school of in de kerk. Ze is gek op schema’s en to do lijstje.

Social Media

Deze moeders zitten ook echt wel op Facebook of Instagram, maar plannen in, wanneer, en of zij tijd vrij maken om de tijdlijn van Facebook door te scrollen en eventueel een status update, of een foto op Intagram te plaatsen.

Juffrouw Zwabber

Eigenlijk heb ik nu mijzelf beschreven en heus ik ben niet de hele dag bezig met mijn huishouden, zie mijn dagelijkse schoonmaakschema. Ik kan naast mijn gezin en huishouden ook nog gewoon een keertje op de bank ploffen met een kop koffie en een goed boek. Maar ik plan alles en houdt mij echt aan mijn routines en mijn 4 tips voor een goede start van de dag.

Ik weet dat er moeders zijn, die al moe worden wanneer zij mijn snelle ochtend routine lezen ;-) , maar geloof me, wanneer je elke dag, even de belangrijkste dingen, zoals de keuken, het toilet en de badkamer bij langs gaat, hoef je tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt helemaal niet zo heel erg veel te doen.

En voor diegene die zich nu afvragen of ik dan wel eens op school help? Jazeker wel! Ik ben vanaf het moment dat onze oudste naar de basisschool ging, tot dat onze jongste in groep 4 zat, luizen-, overblijf-, leesmoeder en klaarover geweest. :-)

Lieve poetsgroetjes

JZ

Juffrouw Zwabber

Ik ben juffrouw Zwabber, gescheiden en moeder van een stel vrolijke tieners, bijna twee jaar geleden liep ik tegen mijn nieuwe liefde aan en daardoor heb ik nu ook twee bonus-pubers.

Ik ben al bijna 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch 

Daarom geef ik via Facebook en mijn website schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes
JZ

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, het klinkt zo cliché, maar niets is minder waar!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Hoe productieve moeders dingen doen!"

Hoe productieve moeders dingen doen!

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op maandag 3 oktober 2016 - 442x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags:

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Power Hour Power Hour

Binnen één uur, datgene doen wat echt gedaan moet worden in huis

60 dingen opruimen of weggooien in 60 dagen 60 dingen opruimen of weggooien in 60 dagen

Ruim 60 dagen lang elke dag iets op.

30 dingen opruimen in 30 dagen 30 dingen opruimen in 30 dagen

Opruimchallenge: Ruim een maand lang elke dag iets op.

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.