Een net en opgeruimd huis, voor het oog van Neerlands volk!

dinsdag 16 augustus 2016

Een net en opgeruimd huis, voor het oog van Neerlands volk!

Een net en opgeruimd huis, voor het oog van Neerlands volk!

Zakt de moed je soms in de schoenen? Je hoeft echt niet bij de pakken neer te zitten, wanneer je je aan deze vijf simpele tips houdt, lijkt je huis al een stuk opgeruimder en schoner!

Ik maak zo min mogelijk schoon.

Ik zelf heb geen hekel  aan schoonmaken, anders was mijn bijnaam natuurlijk nooit juffrouw Zwabber geworden, maar doordat ik mij aan  mijn ochtend- en avondroutine houd, hoef ik eigenlijk maar zeer weinig echt schoon te maken terwijl mijn huis er wel netjes, opgeruimd en schoon uitziet.
En naast deze twee routines maak  ik elke dag 20 tot 30 minuten schoon, de ene dag is dat de keuken, een andere dag de woonkamer, zodat ik wekelijks het hele huis even door geweest ben.

Ik doe het niet alleen

Ik laat mijn kids helpen, zij hebben al vanaf dat ze heel klein waren hun eigen taakjes, en nu ze beide tieners zijn weten ze niet beter dan dat ze gewoon in en om het huis moeten helpen. Niets komt je zomaar aanwaaien in het leven, overal moet je je best voor doen en dat begint al thuis.

Ik leg spullen terug op hun vaste plek

Wanneer je iets gebruikt hebt, leg het na gebruik terug op de plek waar het hoort, daarmee voorkom je magneetplekken en de een keer aanraken regel is ook een heel belangrijke! Maar dit punt is echt heel belangrijk, om een voor het oog van Neerlands volk opgeruimd huis te hebben en voor jezelf is het ook gewoon veel makkelijker wanneer alles op een vaste plaats opgeborgen wordt, dan hoef je ook niet je hele huis op de kop te zetten om iets te vinden, wat je natuurlijk snel nodig hebt.

Wees niet bang om spullen weg te gooien of weg te geven

Soms  kijk ik naar onze spullen en denk hey! dat hebben we al heel erg lang niet gebruikt! Hebben we dat dan echt nodig? Daarom staat er bij ons in de gang een doos voor de kringloop, daar stop ik spullen in die wij nooit gebruiken, maar die zeker nog ene ronde mee kunnen, en zodra de doos vol is, breng ik de doos naar de Kringloopwinkel. En tuurlijk soms gooi je iets weg wat je een week later nodig hebt, maar ach dan kun je het wellicht even van de buurvrouw lenen of je koopt dan toch maar een nieuwe, is mij ooit ook overkomen, met de Idealisk rasp van Ikea, onze kinderen waren nog veel kleiner en ik vond het maar een eng ding, wat ik ook niet echt makkelijk, door de vorm kon opbergen in een van de keukenkastjes, dus naar de kringloop gedaan, uiteindelijk na een paar jaar een andere rasp, (zo’n ouderwetse platte, nog van mijn moeder geweest) gebruikt te hebben, heb ik een tijdje geleden toch weer die handige staande rasp gekocht.

Niemand is perfect!

Onthoud dit, niemand is perfect, dus je huis hoeft er ook niet perfect uit te zien! Soms moet je de boel ook gewoon even de boel laten en je focussen op de dingen die echt belangrijk zijn. Je gezin, je vrienden en tijd voor jezelf!
Wanneer je er voor zorgt dat je aanrecht en alle tafelbladen leeg of in ieder geval opgeruimd zijn. En de vloer aangeveegd of gestofzuigd is, lijkt je huis voor het oog van Neerlands volk heel netjes.

Facebook en Instagram

Juffrouw Zwabber zit nu ook op Facebook en geeft daar dagelijks leuke en handige tips.

Like de pagina en mis nooit meer iets van Juffrouw Zwabber!

Ook kom je Juffrouw Zwabber sinds kort tegen op Instagram.

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Een net en opgeruimd huis, voor het oog van Neerlands volk!"

Een net en opgeruimd huis, voor het oog van Neerlands volk!

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op dinsdag 16 augustus 2016 - 721x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags: ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

10 gewoontes om een opgeruimd en schoon huis te houden 10 gewoontes om een opgeruimd en schoon huis te houden

10 gewoontes waarmee je je huis netjes en opgeruimd houdt.

Waarom je bed opmaken goed voor je is Waarom je bed opmaken goed voor je is

Je wordt er gelukkiger en productiever van!

In vijf stappen je huis logée-proof maken In vijf stappen je huis logée-proof maken

In vijf simpele stappen je huis in orde maken voor de logees.

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.