Rommel opruimen Konmarie methode

donderdag 5 december 2019

De Monica Closet Challenge

De Monica Closet Challenge

Mijn kinderen en ikzelf vergelijken mij nog al eens met Monica Geller-Bing het karakter uit de serie Friends, net als zij ben ik bezig ons huis netjes te houden, wil ik een goede gastvrouw zijn, en help ik graag andere met het opruimen en schoonmaken van hun huis. Ik ben dan natuurlijk ook niet voor niets huishoud- en opruimcoach geworden.

Maar net als zij heb ik toch echt wel een kast, waarvan ik niet graag heb dat andere die zomaar opentrekken. Gelukkig is het nog niet zo erg als Monica haar secret closet, maar ook ik mag daar wel eens mee aan de slag.

Mijn Monica Closet is de kast in de woonkamer, hier bewaar ik mijn vazen, elektrische keukenapparaten, de bakken met seizoensdecoratie (Op de kerstspullen na, want die staan op zolder :-D ), camping servies en dozen met eerste dingetjes van mijn kinderen in.

En omdat jullie vast ook wel zo’n kast of laatje hebben, daag ik jullie en mijzelf uit om mee te doen aan deze challenge.

Uiteraard moet je het jezelf niet al te moeilijk maken, je kunt bijvoorbeeld elke dag een kastje of een laatje doen. Een mooie manier van opruimen is volgens de Marie Kondo methode, haal alle spullen uit de kast, en bekijk het stuk voor stuk, houdt alleen datgene waar je blij van wordt, What sparks joy! Neem daarna afscheid van de spullen (kleding, servies, noem maar op) waar je dus niet blij van wordt, zij gaat zover om de spullen ook te bedanken voor hun geleverde service, maar ik denk dat wij Nederlanders daar iets te nuchter voor zijn, al is het natuurlijk wel een mooi gebaar.

Ik heb mijn kast in een middag opgeruimd. Ik heb alles uit de kast gehaald, de planken afgenomen met een sopje. Ook had ik twee dozen en een vuilniszak neergezet. In de eerste doos heb ik spullen gedaan die ik wil bewaren maar die niet thuis horen in deze kast, in de andere doos heb ik spulletjes gedaan, die ik zelf niet meer wil gebruiken, maar nog prima een ronde mee kunnen, deze doos breng ik naar de kringloopwinkel. En ja de vuilniszak spreekt wel voor zich, alle rommeltjes gingen daarin.

Daarna heb ik de kast weer ingericht, alle bakken met seizoensdecoratie heb ik op volgorde van seizoen gezet, en alle keukenapparaten heb ik netjes naast elkaar gezet en de snoeren er netjes omheen gewikkeld, zodat ik wanneer ik een apparaat pak, een andere per ongeluk mee getrokken wordt door het snoer.

Foto- Monica’s secret closet – Eigendom van de serie – Friends

Juffrouw Zwabber

Lees voor het gebruik van onze tips altijd even de Disclaimer

Ik ben Wies, gescheiden en moeder van een stel vrolijke tieners, bijna twee jaar geleden liep ik tegen mijn nieuwe liefde aan en daardoor heb ik nu ook twee bonus-pubers.

Ik ben al bijna 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch 

Daarom geef ik via Facebook en mijn website schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes
JZ

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, het klinkt zo cliché, maar niets is minder waar!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "Rommel opruimen Konmarie methode"

De Monica Closet Challenge

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op donderdag 5 december 2019 - 70x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags: , , , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

De één maand niks kopen challenge De één maand niks kopen challenge

De Eénmaandnikskopen Challenge

Weekendroutine – Opruimen en Schoonmaken Weekendroutine – Opruimen en Schoonmaken

Mijn opruim- en schoonmaaklijstje voor in het weekend

Was routine Was routine

Je wasgoed op orde krijgen en houden, is echt niet zo heel erg veel werk!

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.