The one touch rule!

dinsdag 5 juli 2016

De één keer aanraken regel

De één keer aanraken regel

The one touch rule!

Eigenlijk is dit een ontzettend simpel trucje, als we dit allemaal zouden doen, zou het al direct een stuk opgeruimder zijn in onze huizen.

Een voorbeeld

Stel je komt thuis en trekt je jas uit, je gooit je jas en sleutels vervolgens op de bank. En je gaat naar de keuken koffie zetten, dan staat je vriendin aan de deur. Je laat haar binnen en haalt snel je jas en sleutels van de bank, en terwijl je koffie gaat inschenken leg je je jas en de sleutels op de eettafel.

Nadat je gezellig koffie gedronken hebt, ga je beginnen met het maken van het avond eten en moet de tafel gedekt worden!

En dan hang je eindelijk je jas aan de kapstok en leg je je sleutels in het sleutelbakje of hang je je sleutels aan  het sleutelhaakje.

Hoe vaak heb je nu je jas en sleutels aangeraakt sinds je thuis bent? Juist…drie keer!

Als je het zo leest klinkt het zo stom en wellicht wat kinderachtig, maar als je je jas direct aan de kapstok had gehangen en de sleutels op had geborgen op je vaste sleutelplaats, dan had dat je gewoon tijd en werk gescheeld.

En eigenlijk geldt dit voor alles wat je gebruikt, ruim het na gebruik direct weer op de juiste plaats op. Dit is gewoonte nummer 8 van de tien gewoontes om je huis opgeruimd en schoon te houden.

Als je spullen “even” op een andere plek legt, wordt dit al snel een soort magneetplek en zullen je huisgenoten ongemerkt hier ook spullen neerleggen en voor je het weet heb je op de bank, op het aanrecht of op de eettafel een berg met spullen waar bijna geen doorkomen meer aan is, en zul je zien dat je wanneer je snel weg moet, je je sleutels nergens kunt vinden.

Juffrouw Zwabber

Lees voor het gebruik van onze tips altijd even de Disclaimer

Ik ben juffrouw Zwabber, gescheiden en moeder van een stel vrolijke tieners, bijna twee jaar geleden liep ik tegen mijn nieuwe liefde aan en daardoor heb ik nu ook twee bonus-pubers.

Ik ben al bijna 10 jaar actief als huishoud- en opruimcoach en zodoende heb ik al een heleboel mensen een klein beetje op weg mogen helpen naar een schoner en opgeruimder huis!

Juffrouw Zwabber zijn is echt mijn passie, een beetje zoals Monica van Friends, en wellicht net als zij een tikkie neurotisch 

Daarom geef ik via Facebook en mijn website schoonmaak- en opruimtips, maar ook budget- en gezinsorganisatietips.

Lieve poetsgroetjes
JZ

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, het klinkt zo cliché, maar niets is minder waar!

Suggesties van Google Ads

Informatie over "The one touch rule!"

De één keer aanraken regel

Auteur: Juffrouw Zwabber
Gepost op dinsdag 5 juli 2016 - 536x gelezen

Categorie: Huishoudtips
Tags:

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Nooit meer iets kwijt Nooit meer iets kwijt

Met deze tip van juffrouw Zwabber nooit meer op zoek naar de autosleutels!

De als het nog geen 5 minuten tijd kost doe het dan direct regel De als het nog geen 5 minuten tijd kost doe het dan direct regel

Voorkom uitstelgedrag

Schoonmaakmiddelen Schoonmaakmiddelen

De meest gebruikte schoonmaakmiddelen van Nederland hebben we voor je op een rijtje gezet.

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.