10 Verrassende toepassingen van Aspirine

donderdag 27 mei 2010

10 toepassingen van Aspirine

10 toepassingen van Aspirine

Dat aspirine een prima middeltje is tegen allerlei soorten pijn weten we allemaal, dat het ook nog eens goed is tegen een hartinfarct is ook wel bekend.

Maar wist je dat je met aspirine nog veel meer kunt doen?

Bron: Gomestic

 1. Om zweetvlekken uit witte T-shirts te verwijderen, los je 2 aspirines op in een half kopje warm water. Pas dit mengsel vervolgens toe op de plek waar de vlek zit. Laat dit een paar uur intrekken voor je het shirt gaat wassen.
 2. Is je haar wel eens groen of geel uitgeslagen van het chloor in het zwembad? Dat kun je heel eenvoudig verhelpen door 8 aspirines op te lossen in een glas water, wrijf dit vervolgens in je haar. 10 minuten laten zitten en daarna uitspoelen. Vervolgens wassen op de normale manier.
 3. Eerste hulp bij puistjes. Vermaal een aspirine en voeg een klein beetje water toe om er een zalfje van te maken. Bedek de puist met dit zalfje en spoel het na een paar minuten weer af. De puist zal beduidend kleiner en minder rood zijn.
  Aspirine is een adstringerend, een stof die samentrekkend werkt,veelal gebruikt om bloeding of vochtafscheiding van huid of slijmvlies tegen te gaan.
 4. Let op: Als het effect averechts is, moet je wel even contact met een arts opnemen!

 5. Laat voor je snijbloemen in de vaas zet eerst een aspirine in het water oplossen. Hierdoor blijven de bloemen langer vers.
 6. Om hoofdroos tegen te gaan, vermaal je 2 aspirines en meng je ze met je normale hoeveelheid shampoo. Laat de shampoo een paar minuten intrekken en spoel het daarna uit.
 7. Muskietbeten kun je verzachten door de huid vochtig te maken en er een aspirine over te wrijven.
 8. Op dezelfde manier kun je bijensteken behandelen, maar als het effect averechts is, moet je wel even contact met een arts opnemen!
 9. Tuiniers kunnen schimmelinfecties in de grond behandelen met een mengsel van 1 aspirine opgelost in een liter water. Maak het mengsel niet te sterk, zeker niet als je het rond planten moet gebruiken, het blad van de plant kan dan erg snel verbranden.
 10. Aspirine kun je ook vermengen met potgrond/compost om het ontstaan van schimmel rond de wortels van nieuwe planten tegen te gaan.
 11. Neem wat vers citroensap, meng het met een aspirine en gebruik dit mengsel om grasvlekken, sigaretten aanslag etc. van je vingers te verwijderen.

Suggesties van Google Ads

Informatie over "10 Verrassende toepassingen van Aspirine"

10 toepassingen van Aspirine

Auteur: Ron
Gepost op donderdag 27 mei 2010 - 10184x gelezen

Categorie: Bloemen en Planten, Huishoudtips, In en om het Huis, Tuintips
Tags: , , , , , , ,

Suggesties van Juffrouw Zwabber

Zonnebloemen Zonnebloemen

Haal de zomer naar binnen!

Zelf wasmiddel maken Zelf wasmiddel maken

Zelf je eigen wasmiddel maken met slechts drie ingrediënten.

Mieren Buiten Houden Mieren Buiten Houden

Bestrijd die vervelende en opdringerige mieren met deze simpele trucjes!

Reacties

Vertel ons wat je vindt...
oh enneh... wil je ook je eigen plaatje bij je reactie, maak er dan snel eentje bij gravatar!

You must be logged in to post a comment.